ხ?ლ?ს პუნშ? » სრულყოფილება ხელმისაწვდომია


 
 
 


ხ?ლ?ს პუნშ?

ავტორი: taaaak 28-07-2012, 00:43, ნახეს: 1477

Share
0
ხ?ლ?ს პუნშ?


პუნშ? ცხელ? ალკოჰოლურ? სასმელებ?ს ყველაზე ძველ? და გავრცელებულ? სახეობაა, თუმცა ც?ვ? და უალკოჰოლო პუნშებ?ც არსებობს. მას ძ?რ?თადად ს?ც?ვეშ? სვამენ შობა-ახალ? წლ?სადმ? და ყველ?ერ?სადმ? მ?ძღვნ?ლ მასკარადებსა და ბანკეტებზე. სახელწოდება ?ნდურ? ენ?დან, კონკრეტულად კ? ჰ?ნდ?დან მოდ?ს, სადაც „paantsch“ ხუთს ნ?შნავს, პუნშ?ს თავდაპ?რველ? კლას?კურ? რეცეპტ? ხომ მკაცრად 5 ?ნგრედ?ენტ?საგან შედგებოდა: ღვ?ნო, მაგარ? ალკოჰოლურ? სასმელ?, შაქარ?, ლ?მონ?ს წვენ? ან ჩა? და სანელებლებ? (ძ?რ?თადად მ?ხაკ? და დარ?ჩ?ნ?). სა?ნტერესოა ?ს?ც, რომ ჰ?ნდ?ს „paantsch“-?ს წარმოშობას სპარსულ? „panj“-მდე მ?ვყავართ, რაც ასევე ხუთს ნ?შნავს. ევროპაშ? პუნშ?ს რეცეპტ? ?ნდოეთშ? მომსახურე ბრ?ტანელმა სამხედროებმა ჩამო?ტანეს მე-17 საუკუნ?ს დასაწყ?სშ?. ?ამა?კ?ს დაპყრობ?ს და რომ?ს გემოს გას?ნჯვ?ს შემდეგ პუნშშ? რომ?ს დამატება და?წყეს. ბრ?ტანეთ?ს დოკუმენტებშ? „punch“-?ს პ?რველ? ხსენება 1632 წლ?თ თარ?ღდება. 1671 წლ?დან კ? უკვე სპეც?ალურ? პუნშ?ს ტავერნებ?ც ?ყო გახსნ?ლ?.


გთავაზობთ პუნშ?ს ერთ–ერთ რეცეფტს:

?ნგრედ?ენტებ?: 1 ჭ. ჩა?, 1ცალ? ლ?მონ?, 3 ცალ? ფორთოხალ?, ნახევარ? ჭ?ქა ჟოლოს ს?როფ?, 1 ს/კ შაქარ?, 1 ჭ. გაზ?ან? წყალ?, ანანას?ს წვენ?, ყ?ნულ?, ანანას?.


მომზადება: ც?ვ? ჩა?ს შეურ?ეთ ლ?მონ?ს წვენს და 3ც. ფორთოხალ? (დაჭრ?ლ?) დაუმატეთ შაქარ? და ჟოლოს ს?როფ?, აურ?ეთ ყველაფერ? ერთად და დაუმატეთ გაზ?ან? წყალ?, ანანას?ს წვენ? აურ?ეთ, დასხ?თ ბაკლებშ? დაუმატეთ ანანას? და ყ?ნულ?.

გემრ?ელად მ??რთვ?თ!

კატეგორია: სასმელი

პატივცემულო მომხმარებელო, თქვენ შემოხვედით როგორც დაურეგისტრირებელი მომხმარებელი, გთხოვთ დარეგისტრირდეთ და შემოხვიდეთ საიტზე თქვენი სახელით.


კომენტარების დამატება

სახელი:*
ელ-ფოსტა:*
კომენტარები:
შეიყვანეთ კოდი: *